(Без претенции за подобаващото ми качество! - смиг*
Целта са единствено вашите усмивките!)
Со кротце и со благо дишам,
'ма все си пра'я лоша сметка.
Ни ща да бъда в *мишовина,
а да съм мно'у важна "клечка".
Но ето - фчера ма напити*
идин такъф ливент - юнак.
Как исках да съм недустъпна,
'ма пустия гулям мирак...
Ни ма оста'и да му рЕкна,
чи сакам* кат' онез муми
силиконена да бъда, 'ногу,
пък те са лъскави кули-и-и...
Той беши цар, 'ма на "прошляците"!
Оф, тъй сърце ми затрептя,
чи аз, пленена от импулсити,
забра'их мисли за... кула.
Ех, вИди се, чи тъй ша бъди -
тарикатлък кът' ня'ам грам.
Ша спя обаче с чиста съвест -
без нaпъни и срам гулям!
--------
* мишовина - гнездо на мишки
* напити - полази, навести
* саках - исках, желах
© Петя Кръстева Всички права запазени