Обичам таз страна прекрасна –
макар и малка, макар и тясна.
За мене тя е като майчина утроба...
Люлее ме от толкова лета,
и сокове пия, и корени пускам...
Засега, майко Родино – само ти не си ме предала.
За което от сърце благодаря!
На колене падам,
целувам земята, небето, цветята
и казвам:
- Създателю, благодаря ти, че създаде България,
и тя е за мене - и ази за нея!
Кога разбрах, Родино,
че толкоз много си ми скъпа?
Когато теб от мене решиха да отнемат!
И тогаз роди се чудо, наречено
"Решимост да защитиш ти своята земя".
Макар и сам, ритан и облъскан,
роди се воин!
Щит и броня изгради невидими!
Невидим и незнаен остана той на пост докрай!
© Есфир Асфар Всички права запазени