Добре сме, мамо.
Добре сме.
Само да ти кажа, мамо,
ядосах се.
Късно снощи
дойде ни на гости
една нахална,
ухилена, дебела
и как само ме гледа.
Запознали се
с оня, моя,
намерили се
отвън на завоя.
Тя така ме ядоса,
че хукнах боса,
че я хванах
за яката
и с ритници,
айде през вратата.
Добре сме, мамо.
Добре сме.
Само да ти кажа, мамо,
ядосах се.
Оня, моя
боядисва си косата.
Побеляла му от мен главата.
С комшийките ми - и трите -
по цял ден пие кафе.
Набих ги жените.
Ами така, де.
С моя. Айде, де.
Ей, тоя телефон.
Нещо прекъсна,
май оня галфон
жиците откъсна.
Ще отида
да ги оправя
и пак
ще ти се обадя,
и кат
ще взема да го изхвърля,
оня, моя.
Отпред на завоя.
Той ще ми казва,
че много говоря.
Ами така, де.
Айде, де.
© Ирена Чинтова Спасова Всички права запазени