Удобството за теб е важно,
когато си поискаш да обичаш - може!
Но да откраднеш едно сърце ранено - знаеш ли,
е най-голямото ти лошо!
Направи го - не беше ти известно
какво ще те заплаши в онзи случай!
Забавно може то да бъде, а бързо ти да го прокудиш!
И знаеш ли какво - чудиш се, когато те винят...
нямал си такива намерения...
А колко ли сърца тъжат от такива подли обяснения?!
Не са заслужили отношение подобно,
очаквали са само добрини...
Но какво е женската душа -
едновременно прощава и тъжи?!
Не ще забрави този някой път,
в който в ръцете ти изгаря...
А ти ще я подминеш на кръстопът съдбовен,
от някой друг орисан!
Знаеш ли, желае ти добро,
дано усетиш вкуса на щастие огромно...
но да го градиш върху чуждите тъги
е жалко престъпление, греховно!
© Фатиме Тибер Всички права запазени