Моят сън е злощастен, когато
вън върлува студената зима.
Все се питам: Прекрасното лято,
с теб отново дали ще го има?
Но се сепвам в потта от съня си,
мигом пускам в леглото ръка.
Затаявам… в гърба ти… дъха си,
милвам дългата черна коса.
И, попадам в гореща прегръдка
с невъздържана… луда нега!
Изнемогвам от хищната тръпка!
Огласявам със вопли нощта…
Аз… сънувам под твоите ласки,
предизвикал реалният сън.
Всички зими са с летни окраски.
С теб мъглата е цветна навън!
Всеки дъх близо с теб е чудесен!
Всяка капка гореща роса!
Само с теб, в подранилата есен
проверявам леглото с ръка!
Юри
Йовев
Декември
2021 г.
© Yuri Yovev Всички права запазени