18.12.2021 г., 18:08 ч.

Само смелият победно лети 

  Поезия
351 0 0

 

Животът си в ръце вземи,

и нова страница обърни,

безверието в себе си победи,

от залеза нов изгрев сътвори.

С прошка раните превържи,

в слънце облаците прероди,

зимата в пролет превърни,

и отново щастлив ще си ти.

От бяла вяра истина сътвори,

на живота клопките победи,

четирилистна детелина посади,

в дните ти сбъдване да се роди.

С дръзки непобедими криле лети,

на омразата вратата заключи,

древна мъдрост вгради в своя ден,

нетленна истина в нея блести

прошката не означава "забрави",

а "помни,"че никой не е съвършен.

Волен полет слънчево да звъни,

обичай и враговете си дори,

горчивото с пепел посипи,

красиво щастие нека да блести.

Прошка щедра дните да краси,

да изтрие ръждивите вини,

в съдбата сбъдване да пее,

доброта в сърцето да грее.

На гнева не плащай данък,

животът е само миг кратък,

живей за този миг красив,

не бъди облак студен и сив,

като лъч от слънчева дъга,

с обич бяла дарявай топлина,

всяко зло ти с добро победи,

светлина от мрака зъл сътвори.

Любовта в сърцето си приюти,

в нейните ласки се прероди,

докрай себе си винаги бъди,

слънчеви криле от рая открадни,

най-невъзможните мечти сбъдни.

Високо и волно победно лети,

най-вълшебното небе отключи,

но не забравяй, винаги помни,

само смелият истински лети.

 

© Кръстина Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??