Самочувствието
Ниското самочувствие-подтиснатост, се дължи на какво?
Бил е добър-мек човекът там, където лош е трябвало да бъде.
Дава там където - да взема трябва!
Предава се лесно - с се предава защо?
Защото герой не е, от ада на труда се той бои.
Ако се достатъчно труди-препятствия преодолява,
Самочувствието му само - в къщи ще си дойде .
А го гони той - как - с пасивност, чака час благоприятен да дойде.
Ако строг към себе си е, той и у другите ше види къде на наказание подлежат.
Поляризиран човекът да бъде трябва.
Дойде мошеник недостоен, играе си с него,
Усмихва се той, - откъде самочувствие тогава.
Ако той да мисли умее, и види кой къде "куца".
Трудът ще заобича, търпелив ще стане.
Ще засияе в доволство, равновесието ще се върне.
На махалото закона, в природата основен е той.
Движи се човекът, вижда неща за оправяне.
Казва - после, после, после.
А да каже трябва: сега, сега, сега.
Да уважиш погледа си, да уважиш мисълта си,
Да упражниш волята си незабавно, точно в момента на виждането.
Да пееш, да танцуваш с лъчите слънчеви ще можеш.
Ще се прославиш пред себе си като на делото човек.
Как тогава самочувствие ниско?
Не самочувствие ниско, а Слънце сияещо ще бъдеш.
Меч поразяващ, ръка благославяща.
На здравите животни равен ще бъдеш.
Да живееш ще можеш щастливо!
Кога? На делото незабавно човек стани!
Щом слънцето грее и с очите си гледаш,
Да танцуваш трябва с незабавно действие.
В планове не вярвай да направиш нещо някога!
Направи го сега - и след действие едно огледай се за Второ!
Ура!
Лесничея
© Леснич Велесов Всички права запазени