Народът жаден, но прост,
алчен сложил на пост.
Източил му той водата
и в джоба си прибрал парата.
Ама нали е човек наш,
нищо няма да му сторят,
само от поста - марш! -
че е тъй - умните не спорят.
Тъй ни е устроено обществото,
после чудим се що чезне доброто.
Изсмукаха на хората парата,
жертвата отново е електората.
© Георги Всички права запазени