Самодива
Ще ти разкажа приказка една,
написана от малка самодива.
Във думите дали ще се познаеш,
магията дали ще те достигне.
С усмивка тя ще те посрещне
и с красотата си ще те омае.
Не знае бъдещето ти какво е,
но как във нея да се влюбиш знае.
Със меден глас ще те повика,
в очите си нощта е скрила.
За миг тя сякаш е богиня,
в ръцете и е твоята сила.
Сърцето ти за нея бие,
в косите и заспиваш нощем.
С прегръдката си ще те стопли,
в душата и бушува огън.
И щом погледнеш към луната,
ослушай се за песента и.
С целувка тихичко във мрака,
тя вечен спомен ще остави.
За теб ще се превърна в самодива
и в самота да те оставя няма.
Защото приказката е красива,
когато краят и написан е от двама.
© Силвия Пеева Всички права запазени