-
Ти си тръгна - без лъжи, без сълзи;
дори и "Сбогом" не каза.
Ти тръгна, а аз не успях
дори да заплача.
Усетих се съвсем сама,
по устните ми застинаха
неизречени слова...
Отмина ехото от плахите ти стъпки.
Останах сама с тишината,
а след тишината - самота...
Раздялата не боли...
Болят очите, които останаха сухи и тъжни,
болят ръцете - копнеещи за теб;
боли сърцето, което пита -
всичко ли отмина...
Боли една изгубена любов...
Ти си тръгна - не,
не се обръщай -
всяка твоя дума,
всеки твой поглед
ще ме наранят...
Иди си...
и за мене не мисли,
милостта си запази...
В капчука звънят сълзите
на отминалия дъжд...
Останах сама със самотата,
толкова сама,
че не усетих стъпките
на залеза...
... Стопли ме една сълза -
нежна и гальовна
и тя сама саминка
като мен...
Раздялата не боли.
Боли от самота.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
© Лиляна Стойчева Всички права запазени
И къде е проблема?А има ли такъв?Стотици хиляди художници рисуват слънчогледи,но само слънчогледите на Ван Гог струват 40 милиона паунда.
Като идея има сходство вероятно, но са различни,а и аз не претендирам че съм поетеса.Каквото ми е в душата-това е на белия лист.
А тук има и такива ,които се изживяват като голеееми поети,но преписват текстове на естрасни песни с точките и запетайките,някои дори стихосбирки издават...Нооо това е друга тема.Също така друга тема е ,че още първото си есе което побликувах тук-една "известна"поетеса го "обра" 1 към 1и написа стих.
Не ми се коментира по вече.