Събуждах се хиляди пъти,
а тебе те няма до мен,
сънят избяга далече
и очите вече са ясни
а ти си някъде в мрака
и леглото така е студено
аз продължавам да чакам
и притискам длани смутено.
Болезнено парят сълзите,
дошли без да бъдат поканени
навън е толкова тихо
дърветата явно заспали са
дори коли не боботят
не се чува звук от сирена
навярно и те не работят...
Може би в тишина съм родена...
© Зл Павлова Всички права запазени