Всяка сутрин се будя
с надеждата,
че ще ме гушнеш нежно.
Ставаш да правиш кафе,
надеждата остава.
. . .
Единствено спомените
за миналото
в отношенията ни ме топлят.
Навън сега е зима,
същият студ е в мен.
. . .
Пламъкът на свещите
гори със страст -
"Весели празници!"...
Моите не са весели,
макар, че не живея сам.
© Красимир Кънчев Всички права запазени
(май не са танка)
Усмихната Нова година ти желая!