Най-внезапно
тя се връцна
и зелените й поли
предизвикаха вятър.
Изгорели
от летни любови листа
се отрониха плахо.
Тя събра от просторите
цветовете си,
и натъпка ги в облак.
Изведнъж
светът се стесни
с натежалите небосводи.
Изведнъж
се стъжни.
Ей я
блесна за кратко
токата на куфара й
от покрива.
© Павлина Гатева Всички права запазени