Как срещам те за миг
В сънищата си само,
Как гледам те в лице
В мислите си пусти
И милвам те с ръце
В мечтите си тъжни
Как не мога да върна времето назад:
Бих започнала отначало
Бих била по-добра,
Бих поправила грешките предишни
И заменила погледите глупави
С думите красиви: ”Обичам те!”
Замина си ти
И остави нас безсилни
Пред тъгата
Пред времето
Пред самите нас
Пред Бог
Пред думите, и останаха само сълзи,
Вместо усмивки,
Тъга вместо радост,
И отчаяние вместо надежда!
Как се случи всичко с теб –
Неусетно, неумолимо
И просто си замина,
Без дори да кажеш: „Сбогом!”
Прости грешките ми, ангел мой!
Прости държанието ми,
Прощавай и довиждане!
Ще се видим, може би,
Лице в лице
На някой друг свят,
Където ти ще си светъл ангел,
А аз – просто ще те Благославям....
Ти си светлият лъч, греещ сутрин
И тъмният месец вечер.
Съжалявам за всичко,
Но просто се случи,
Прости ми, защото
Обичам те, знаеш го.
В живота си на Земята
Не осъзнахме нашата цел
И не си казахме думи многобройни,
ПРОЩАВАЙ!
Всеки ден питам Бог –
Защо, защо, защо?
Защо светът без Теб
Сякаш изглежда пуст,
Защо животът без теб
Е толкова непоносим?
Защо отиде си ти,
Защо точно сега?
Защо точно на нас
Случи се това –
Не знам.
Съжалявам, че не казах
Толкова неща
И не направих
Толкова неща
Късно е сега да ти ги кажа,
Късно е сега да ти покажа,
Но аз ще го направя, да,
Защото знам, че може би ти
В този миг ме виждаш
И разбираш всичко това,
Та дори по-добре, отколкото
Когато ходеше по земята
Бъди щастлив там, където си сега,
Забравил всяка мъка и тъга,
И непосилният труд по жегата и студа,
И непоносимата отрова на бремето да си жив!
Бъди щастлив, радвай се с ангелите,
Бъди щастлив, пей сега Нова песен
Как животът преобръща се внезапно,
Как един ден си в ада,
А на следващият – радваш се с ангелите,
Как, въпреки тъгата,
Винаги има надежда
И въпреки трудностите
Винаги се показва пътя,
Предначертан, но не от нас
Сбогом, и до виждане!
© Нели Всички права запазени