по Реймънд Чандлър
Към Санта Ана духаше сироко.
Усещам поглед като хладна цев.
Безмилостен. До степен на жестокост.
А аз самата съм оголен нерв.
Ченге е, частно, и ще ме последва –
мъжът с излъчване на градски пес.
Очите му по шията ми лепнат
и май съм на погрешния адрес.
Дотолкова погрешен е, че барът…
препълнен бe с изискани мъже.
Жените – леки, знаещи, че чарът
е примка от копринено въже.
И знам, че ще обесят те с готовност
поклонника на всяко деколте.
Горилата претърси ме подробно…
… прости калибър двадесет и две.
И в резултат на тази постановка
сюжетът стана явен водевил,
но ми остана малка застраховка...
Фуркетът. Грижи доста е спестил.
В испанския ми кок лежи спокойно
преди да го превърна във стилет.
Зад мен застава той… – Мадам, обстойно
ще ви претърся. И броя до пет!
– Какъв математик! Дори сте сладък!
Фуркетът ми не предполага бис…
Не винаги жената е подарък,
но винаги, повярвай, е сюрприз...
Жени Иванова
© Jasmin Всички права запазени
Иржи, била си тук и това много ме зарадва! Благодаря ти!