6.12.2017 г., 20:15 ч.

Сбогуване с илюзиите 

  Поезия » Любовна
652 9 17

Този профил е закрит.

Авторът замина вече.

Вероятно за Мадрид.

Или нейде по-далече.

 

Беше тук. А днес не е.

С Бога може би говори –

как изчезват векове,

стъпки, спомени и хора.

 

Спри, приятелю, кажи

кратичко здравей и сбогом.

Време няма – за лъжи.

И за обич – няма много.

 

Тук си бил. Или не бе? –

и в света – приют за двама,

днес ми подари небе,

но във него теб те няма.

 

Чух ли шепот на крила? –

може би сънувах птици...

Върху звездните била

твоя бях – и те обичах.

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??