Сънувах, че рисувам
куп невъзможни неща,
които наяве не мога
да хвана даже с ръка.
Със златисти ефирни бои
докоснах щастлива небето
и пред мен се откриха
безброй белочели звезди.
С вълшебен сребърен прах
настигнах еленския впряг
и се върнах точно за Коледа,
за да слисам тате и мама.
Извиках с магичен молив
скокливо зайче сиво,
което от листа надникна
и наужким размърда уши.
Описах с кристали
крехките скрежни листа
на снежинки невидими,
в блясък танцуващи.
От сбъднати сънища
да се събуждам щастлива,
но само насън ли
ли ще виждам чудеса?!
© Мария Всички права запазени