19.03.2009 г., 7:11 ч.

Себична нощ 

  Поезия » Любовна
726 0 5

 

                        Себична  нощ

 

 

                        Цветовете нежни, евкалиптови,

                        се затвориха за дългата си дрямка.

                        Зимата дойде съвсем връхлитайки

                        и остави тежката си сянка.

 

                        Моето  сърце, внезапно стреснато,

                        от любов измамна се събуди.

                        Беше всичко толкова красиво -

                        като нежен полет пеперуден.

 

                        Исках да извикам, а не можех.

                        Исках да събудя тишината.

                        Исках само нещо да докажа

                        на самата себе си - горката.

 

                        Исках да ме чуе всеки,

                        че обичам и че ме обичат.

                        Ала нямах глас и глухи бяха

                        всички будни, в тази нощ себична.

 

                        И останах си със самотата,

                        със Зимата и с нощта себична.
                        Тихичко се сгушила до тайната,
                        че обичам, толкова обичана...

 

 

 

 

© Димена Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Таня, моля те не ме харесвай толкова !Ще взема да загубя умението си да пиша слаби стихове . Че после... ?
    Благодаря на всички !
  • Прочетох ги отзад напред, и всичките ми харесаха!
    Добре дошла, Димена!
    Ще чета стиховете ти с удоволствие!
  • "Моето сърце, внезапно стреснато,

    от любов измамна се събуди."
    Хубаво е ! Поздрав !
  • Благодаря ти,Дорето!Май стана по-добре така.Отдавна съм го писала .
  • харесах!

    п.п. финалът търпи малко ремонт...
Предложения
: ??:??