Питаш ме, какъв е ден?
Днеска Тато е роден.
Няма смях и веселба,
Тато също е в мъгла.
Вънка спомени шумят.
Тато също беше млад
и овчар бе на страната
Той умря, живей овцата!
Днес овчарите са два,
но с обучена овца.
Тя пасе, а те си спят,
в иновационен свят.
Нека е честит деня
на дресьора на овца.
Има пасища, поляни...
Мляко пие, кой я хване.
През септември седми ден,
е един овчар роден.
Някои ще се възмутят,
но да ходят да пасат.
© Валентин Йорданов Всички права запазени