Седмица
Седмица - седем безпаметни дни -
един кръговрат безкраен...
В понеделник стари албуми разлиствам
и търся твойта усмивка.
Вторник - в парка отивам сама,
на пейката тебе сънувам.
В сряда сядам в свойта кола -
мечтая към теб да пътувам.
В четвъртък твоя парфюм купувам
и впръсквам малко в нашата стая -
вдишвам го сякаш тука си бил
и преди миг си излязъл...
В петък дълго в гардероба се ровя
после обличам твоя пуловер -
сякаш се сгушвам в твоето рамо
и ти никъде не си заминавал...
В събота цял ден седя у дома -
самотно без сълзи ридая...
Неделя - този ден кога отлетя?
Къде бях, какво ли съм правила?
Изпадам в истерия. Безмълвно крещя.
И взирам се невиждащо в календара:
Идва нова неделя, пак седем дни -
един кръговрат безкраен...
© Галина Белинска Всички права запазени