Защо те срещнах в понеделник?!
Във вторник вече влюбен бях.
Живеех сам, като отшелник.
А в сряда любовта познах.
В четвъртък всичко беше смешно.
След петък-два почивни дни!
Да, в съботата бе горещо.
В сърцето ми бе само ти.
Неделята… е просто празник!
Изпихме любовта на екс.
А после, в знак на благодарност,
направи ми страхотен кекс!
© Георги Стоянов Всички права запазени
Редакцията не ме прави автор.
Защо си тръгнах в понеделник?
Във вторник даже и те мразя.
А седмица живеех по учебник,
но в сряда болката ме сряза.
В четвъртък всичко беше в сиво.
След петък - два почивни дни.
Да, в събота налях си пиво.
Сърцето ми на прах разби.
Неделята накриво ми присяда
и пак ми липсва щипчица любов.
Поредна седмица на прага,
а кексът без яйца ми е суров.