Къдриците на любовта се веят,
очите ти звезди са в небосвода.
Магичен пух, събудил зов в неделя,
предсказва полета на птица волна.
Огнището са топлите ти пръсти,
а пламъкът - искрите на сърцето.
И твоят дом съдбата ни ще кръсти,
щом чувства покоряват битието.
Начало ще разцъфне в понеделник,
а вторник ще избухне в слънчев блясък.
Един живот на друг ще бъде верен
и влюбени вълни на знойно лято
ще раждат допир на душите в сряда.
Ще звъннат чашите с пенливо вино
от щедър гроздобер в душите млади -
зърна, налели бъдеще взаимно.
А щом и устни слеят се в четвъртък,
ще бликне петък ярко романтичен.
И в тази жива чувствена прегръдка
сред кълнове любов ще те обичам.
Така с копнеж до събота, когато
дъгата ще роди една надежда
и в дланите ти ще цъфтя, богата
с неделна вяра обич че проглежда.
© Цветето Б. Всички права запазени