Секунда, чувство за безкрайност.
Частица време в краткия живот.
Разпаднал се митът за трайност.
Повтаряне, безсмислен оборот.
Секунда, удар на сърцето.
Кръвта поела е по своя път.
Ти жив си, капка от морето.
Единствена, но само плът.
Секунда, клепки се затварят.
Изчезва пъстротата на света.
Зърната вечност се повтарят.
Потокът пясък, просто суета.
Секунда, истинска Любов.
Душа с крила, часовник бреме.
Прекрасен полет, път към Бог.
Безкрайност, стойността за време.
© Гедеон Всички права запазени