Семейство
Мойто щуричко семейство
страшно много аз обичам.
Всеки пълен е с безброй таланти -
творци ги аз наричам.
Тате чуден е поет -
работяга е напет.
И художник даже -
няма нещо да не може.
Баба както казва -
има златни ръце.
Най-добрият зет,
с най-голямото сърце.
Мама по професия е педагожка -
с децата тя е виртуозка.
С бизнеса семеен се изявява –
върти го, без да се напряга.
Всички ù признават -
страшно е добра.
В това, което върши,
влага цялата душа.
А пък кака няма равна –
с ангелски гласец е надарена.
Операта обожава -
по цял ден нещо си припява.
Тя от мен е по–голяма,
по-мъдра е, това е ясно.
Със съвети ме засипва
мойта кака сладкогласна.
На семейството най-малкият член,
даже по-малък и от мен,
скъпото ни куче е това -
ту душица, ту голяма беля.
Всички сме страхотни планинари -
обожаваме природата красива.
В околността най-запалени рибари -
цяло лято сме на язовира.
А за себе си какво да кажа -
от всички най-големият щурак.
С остроумия от смях ги спуквам,
от сутрин чак до мрак.
Ах! На кой се метнах
аз такова диване?
Няма никога да се променям!
Винаги ще бъда по душа дете!
© Александра Борисова Всички права запазени