Мечо Пух и Меца Пух,
с топъл и дебел кожух,
живееха в хралупа на дърво,
ала никой не знаеше защо?!
Сутрин Мечо, като всички мечки,
отиваше в гората за сухи клечки -
на топло да се въргаля Меца
и радостно да си яде медеца...
Меца - на всички животни в гората -
лекуваше болести и рани,
Мечо с униформата позната
трябваше къщата да храни.
А когато бяха двама
в легалцето от листа,
мечоци други няма,
да знаят що е любовта!!!!
С муцунките си сладки
дъвчеха и мед, и плодови близалки,
от всичко, що намира се в гората
Меца правеше салата.
А когато имаше футболна среща
между вълците и мечещкият отбор,
в Мечо палеше се страст гореща:
лудо викаше за гол!!!!
Меца пък обичаше да ходи
с приятелките мечки да говори,
клюки горски разправят
по час, по два да се забавят!!!!
Животът на семейство Пух
сладък като боров мед все беше -
гушеха се в мечшки кожух,
от къщурката им само смях ехтеше!!!!
Всичките животни във гората
чудеха се - бива ли такава обич на земята?!...
Вълци, катерички и сърнички -
на семейство Пух радваха се всички...
© Маги Цанкова Всички права запазени