Влюбвам се в теб. Всеки ден. По инерция.
Серийно. Кратко. И някак по спешност.
Сама се подлагам на куп интервенции
и тикам сърцето си в ръцете ти вещи.
Върти го! Печи го! До крехкост. И яж!
Боли го след всяко частично умиране.
Колко дълго е нужно да трупаме стаж,
преди да направим успешно кастриране?
Влюбвам се в тебе. Обсебващо. Шумно.
Нямам идея как се живее
в тишината на сдържана ярост. Разумна.
В пролетен блян, неспособен да зрее.
Сякаш стъпвам по жива верига. Клавиши.
Танго. Тази страст няма друго название.
Но не мога, притисната в теб, да те вдишам.
И от волтов шамар да изгубя съзнание.
Влюбвам се в теб. И не искам да съмне.
Не искам и утре да бъде така.
Искам в радиус десет пресечки от тъмното
покосено да бъде всяко стръкче мечта.
© Jane Doe Всички права запазени