8.08.2024 г., 9:05 ч.

Шарени листа 

  Поезия » Любовна
97 0 2

     

        Шарени листа

 

Докоснах с устни тишината,

разбрах, че те обичам.

„Здравей!“ – ми каза красотата,

не знаех как да я наричам.

 

Желаех те с душата и сърцето,

когато пада вечерта,

но струваше ми се нелепо

да бъда с моята мечта.

 

Усещах те така далечен,

а близко беше любовта,

на улицата всяка есен

прегръщах шарени листа.

 

И с тях си мислех, че умира

частица в моята душа –

как трудно ѝ е да разбира,

със друга ти си във нощта.

 

А вън е още топло лято

и е далече есента,

и аз не искам вместо тебе

да ме целуват шарени листа.

        Мария Мустакерска

 

 

© Maria Mustakerska Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??