1
Слънчево зайче
гъделичка стените.
Въздухът кихна.
2
Луната - бледа.
Млечния път трепери.
Утрото влиза.
3.
Шепот на устни
в клепачи отворени.
Небето премигва.
4.
Снежинки пролет -
топи се време,
душата няма да мръзне.
5.
Житена питка.
Търкулнати истини.
Път към безкрая.
6.
Празни джобове -
скрито имане.
Дрънкат лунни монети.
7.
Бяла премяна.
Скъсано копче.
Падаща малка звезда.
8.
Шепа пясък –
изписани листи.
Нощта е разгърдена.
9.
Шарени мисли.
Бродерия с думи.
Гоблен от тихи молитви.
10.
Плаче дъгата.
Ронят се багри.
Земята се къпе в усмивки.
© Йоанна Всички права запазени