От боядисано до боядисано яйце
има разлика от земята до небето,
от композиция на влак до звезден рой,
от нещо модно до стих в музей,
от дънди до кокошка носачка
и от пресен номер до здраво сърце.
Децата най-разбират с коя боя
да придадат цвета на своето яйце
и всяко детско личице прилича
на избраното шарено късметче,
чрез което с думите за празника
хитроумниците наричат радостта.
© Мария Всички права запазени