Днес на събота Велика
баба рано ме повика,
яйчицата да направим
хубави да ги обагрим.
Първото яйце заплува
във червената боя.
С него баба нарисува
кръстче - здрава да раста!
После с други цветове
донашарихме яйцата.
Синичко като море
и лилаво за цветята.
В златно жълто засияха
като хиляди слънца.
Мигом сякаш оживяха
с тупкащи във тях сърца!
Гледам ги и им се радвам -
всяко носи светлина.
Празник хубав ще направим
утре, всички у дома!
© Ивелина Тодорова Всички права запазени