Мишо днеска пак палува
и със всички се шегува.
Днес април е, първи ден,
шегобийски ден свещен!
─ Бабо, виж муха в брашното!
Бързо я хвани, защото
гази, плува и оре,
всичкото ще изяде!
─ Тате, погледни, със чука
цял пирон забих във лука.
На стената той виси,
окачих го, гледай ти!
Мила мамо! Там прането
оцветило е момчето.
Със червеното мастило
облаци е сътворило.
Дядо търси очилата.
Мишо дал ги на овцата,
вестника да прочете…
Брей, че палаво дете!
Днес април е, първи ден,
шегобийски ден свещен!
Палавникът бе спасен
и с целувка награден.
© Мария Всички права запазени