Кой ми шепне в приказен час?
Казва: време е! Ела при нас!
Кой ми е изравнил светла пътека?
Да ми е лек път! Нека!
Кой ми е светнал пътеводна звезда
и казва: водя те! Ела!
Боже! Как се изкушавам!
Но, имам дългове! Оставам!
© Маргарита Ангелова Всички права запазени