Пак чувам
шепота на пясък,
изтичащ
между пръстите ми.
Така шушне тишината,
заела мястото
на твоя глас.
За пореден път
в очите си усещам
как мракът,
след теб останал,
драска с искри.
И отново боли...
Болка.
Дали венчелистчетата,
когато
едно от друго
с въздишка се отлепват -
на разтворения цвят
красотата да покажат,
я изпитват?
Може би...
но не казват.
И аз като тях
нямо мълвя -
липсата боли...
А сутрин, по цветята,
капчици роса блести...
© Ласка Александрова Всички права запазени