„Аз твърдя, че със диета
… се лекува диабета!!! ”
пастирска мисъл
Шоколадови
неволи
Във Европа има крави,
дето хранят се с трева!
Имало… дори лилави
с шоколадови петна!
Гледаме си ний говеда-
днес червени, утре сини.
В парламента на беседа
караме ги с лимузини!
Под рогата оцветени-
трудно е да ги броим.
Всички май са позлатени-
в тях парите си пестим!
Правиме ги легитимни
на ушите с бюлетини.
Ала сметките интимни
с Кайманите делим ги!
Скръндзи храним и поим-
те мучат в неистов хор.
Тръгнем ли да ги доим-
млякото съсипват с тор.
Станиолно луди крави-
черен аеро- шоколад.
В книжки жълти, не лилави
кухи сфери… - горчив глад.
Постни мощи манастирски
божи гняв днес облада.
Манна в мъките пастирски-
Рай за нас ще е…
пръстта.
© Борис Борисов Всички права запазени
Валя, ние имаме демократични избори, но нямаме... избор! Откакто Алеко омаскари нашите политици... те ревностно гледат да не го посрамят!
Привет, Марина, думите са моето богатство... бъдете щедри!