Любовта ти - маратон и взрив,
лумнал след библейско чакане.
Ябълка на Ева във утробата.
Отпреди змията и прокобата.
И осъмнах с дара на познанието.
Още преди да съм те познала.
Имах на покварата трендафила,
скрила се зад името ти. Цяла.
И намерих те в четирилистно бродене -
двойствено условен пентаграм,
цар, освободил седемгодишника,
с толкова очакване събран.
© Нели Станева Всички права запазени