В съня ти тихо
аз ще дойда
да те погледам
и да те запомня
а ти ще
промълвиш и ще
простенеш
във мене ще се сгушиш
нежно.
Немирно кичурче
ще махна
сълза потекла
с устни ще попия
ще ти прошепна:
Много те обичам!
И с обич
аз ще те покрия.
До теб ще бъда
във съня ти
в прегръдката ми
сгушена сияеш
с целувка плаха
ме даряваш
и караш ме
да помечтая.
Заспи сега
до теб оставам
мигът прекрасен
ме пленява
зората вече се
показва
и да си тръгна
знак ми дава.
В съня ти тихо
аз ще дойда
при теб навеки
да остана...
© Христо Костов Всички права запазени