Терзае ме много съвестта,
рухнаха всички идеали,
с неправда пълен е света,
тук никой не те жали!
Терзае ме много съвестта,
слабите гледате да унижите,
бандити не ходят в съдилища,
а спокойно харчат си парите!
Терзае ме много съвестта,
честните смятате за луди,
тук процъфтява подлостта,
съвестта ви не се събуди!
Терзае ме много съвестта,
хората търпят това едвам,
няма край аморалността,
как от нея не ви е срам!?
© Георги Всички права запазени