Ще се превърна в теб,
това го мога... Зная.
(Ще бъда твойта кръв
и твоето сърце.)
Дори да тъна в изнемога,
ще те прегръщам
със ... любов.
... Ще се превърна в птица,
с две криле.
За да летя във твоето небе.
А уморя ли се,
ще кацам в твоите ръце.
... Ще се превърна в път.
По него да вървиш.
На кръстопът щом
бурята замре,
по този път до мен да стигаш...
Ще се превърна в хоризонт.
Пред твоя поглед
винаги да съм.
Ще се превърна
в най-безбрежното море,
за теб да бъда бряг и дом...
Ще се превърна във сълза,
в зениците ти кротко ще
притихвам...
14 юни 2009,
Панагюрище
© Нели Всички права запазени