Ще те чакам до края на дните
Ще те чакам до края на дните:
най-смирена ще бъда в рода.
Ще запазя чисти нощвите –
да отблъснат злото в дома.
Но нагарча погачата мека,
дето месих с любов до зори...
И пронизва болчица лека:
звездопад от горчиви искри.
© Плами Всички права запазени
Много ми хареса!