Ще те рисувам
Ти говори, а аз ще те рисувам
с най-нежната палитра на нощта
и устните ти с четка ще целувам -
с червената целувка на страстта...
Не спирай, говори ми, вече стигнах
до погледа, в зелено окрилен,
рисувах те примряла, без да мигна -
как дяволски добра съм в твоя плен...
А в пръстите и мъжките ти длани
наливам силата на нежността,
рисувам ангел, изкусител, странник -
събрани в твоята душа...
Поглеждам те - да, ти си същият,
а ще те срещна ли отново в този свят -
потънала в уханното завръщане
на плътния любовен аромат...
© Радосвета Петрова Всички права запазени