* * * *
В дълбоката прерия, един малък град,
градските порти един кон прекрачва,
на него каубой, буен и млад,
намига на дамите и се подкачва!..
Целият прашен и изморен,
влезе в салона - застана на бара,
- Барман... Едно уиски - студено!
Че изсъхнах бе, мама му стара...
Тъкмо отпива и... чува се глас,
далечен и глух като стон,
На къв ми се прайш бе - иди си у вас!...
Внимавай, ще ти взема и... коня!...
Остави си чашата младият конник,
извади пищова - излезе навън,
петима местни и... един бездомник,
набързо изпрати във вечния сън...
Върна се бавно - гледаше строго,
глътна уискито - поръча си ром,
- Кво ми се мръщиш бе? Хитрееш ли много,
казах, ще взема дръгливия кон!...
Пак този глас се гавреше с него,
хвърли той чашата - грабна пищова,
излезе навън с... плачещо его,
още петима натръшка отново!
Ритна вратата - бесен до... Бога,
вятърът свиреше на дърветата в листите...
Барманът рече:
- А бе... ко прайш бе - изтрепа народа бе?...
Я по-тихо там! - сепаретоооо - ей...
Шахматиститеее!!!!
:)))))))))))))))))))))))
* * * *
© Валентин Желязков Всички права запазени