Лятото ще тръгне. Ще поиска
със морето да се раздели.
Над вълните чайка ще изписка
и внезапно ще го заболи.
Но ще тръгне. Тъжно ще остави
дъх зелен на изворна вода,
пеперуди в тъмните дъбрави,
облак син и мъничка следа
по лицето на едно момиче.
Нов за нея, друг ще е светът.
Лятото ù каза да обича
и целуна я за първи път.
© Нина Чилиянска Всички права запазени