Брей, какъв певец съм само!
От часовник нямаш нужда.
Щом запея сутрин рано,
всеки бързо се събужда.
Аз съм рижа хубавица
и умница, и хитрица…
Бродя в старата гора,
диря зайци за храна.
На цветята е царица,
а пък пълна е с бодли!
Щом откъснеш я с ръчица,
тя те драска и боли!
Той е вкусен зеленчук
с витаминчета цял куп!
Но да ви задам въпрос –
може ли да бъде нос?
Може, може, още как,
ама на човек от сняг!
© Мария Всички права запазени