16.12.2011 г., 22:29 ч.

Що за свят? 

  Поезия
451 0 2

Не разбирам. Светът ли е объркан,

или може би е грешката в мен?

Очите си аз миг по миг потърквам -

светът е все така студен, студен.

 

И хората усмивките си крият,

за пред другите - използват вместо маска

смеха, тъгата да прикрият.

И децата тъй бързо днес порастват!

 

Аз помня я - тъй глупаво мъниче,

с кукли тя до вчера си играеше -

и можеше… безумно да обича,

и можеше… и винаги мечтаеше.

 

Мечтите днес изобщо не зачита,

те били, цитирам, „за глупаци”.

Не умее с тях нанейде да полита -

тез’ деца наричам аз сираци.

 

Що за свят? Тъй черен и продажен,

щастие, любов - продава и купува.

Светът е болен, болен и прокажен -

но кой ли може да го излекува?

 

Илияна Дадарова

© Или Дадарова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много ми хареса
  • Що за свят наистина?За жалост си докоснала много истини!Понякога казват , че живота е такъв, какъвто сами си го направим, но понякога някои неща -просто не зависят от нас!Хареса ми творбата ти!Поздрав!
Предложения
: ??:??