Щраусът красив, голям,
да танцува най-обича.
Виждала съм го и знам,
много силно навред тича.
Дълги, хубави пера
той развява си чудесно,
всички туй да разберат –
да танцуваш не е лесно.
Но когато се уплаши,
вместо бързо да запраши,
той главата си красива
мигом в пясъка зарива.
© Лидия Кърклисийска Всички права запазени