27.07.2008 г., 21:15 ч.

Щурец сред звездите 

  Поезия
738 0 11
Посвещавам на Приятеля, Щуреца сред звездите - Стефан Калев
Всяка вечер разглеждам звездите.
Тебе търся, Приятелю, там…
Ти им даде смеха на щурците,
да горят с твоя дух, с твоя плам.

И макар да си много високо,
за мен среднощно блестиш.
Сред звездитe виждам перото,
вечни стихове още твориш.

А когато запеят щурците
оня стих, що в небето четат,
будят спомени в мен завити,
за да мога към теб да летя…



© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??