На внучката ми
Щъркелите долетяха
там, от юга, на ята.
Теменужки разцъфтяха,
дойде отново пролетта.
В деня на Благовещение,
в дома ни щъркел долетя.
Донесе малкото вързопче,
а в него – мъничка мома.
Вълшебница ли я ориса
в ден свещен да се роди?
Лети щъркел в небесата –
с колко радост ни дари.
© Лилия Нейкова Всички права запазени