Не, не си в мечти ми съкровени,
не си ни Рая, ни Небето,
ти си кръвта във мойте вени,
ти си ритъма ми на сърцето.
Не, не си ти полет над Земята,
не си и нежно вдъхновение,
ти си силата и трепета ми на ръката,
ти си мойто чисто ново зрение.
Не, не си ти страст тъй силна и горяща,
не си ти утолимо въжделение,
ти си жизнената моя сила вряща,
ти си моето единствено Значение!
© Никодим Сертов Всички права запазени