Приятелството къс е самородно злато
което скрито е в човешките ни дълбини.
Приятелят е късче от душата ни,
което сме засели в другия, нали?
Приятелят и сила е - като едната вяра,
с която оцелели сме, и оцеляваме във трудни дни.
Това е същия човек с когото сричахме буквара,
и знаем, че е с нас - дори когато делят ни планини.
Приятелят не подлежи на изпит- той изпитите отдавна е превзел.
По-близък от роднина кръвен е понякога-
когато - заедно или отделно, живота с нещо дарил ни е.
Или ни е отнел.
Приятелят е лъч прогонващ мрака.
Прохладна сянка насред жежък ден.
Приятелството е тази скъпоценност, без която -
и най-богатия е всъщност като разорен.
© Иван Иванов Всички права запазени
Произведението е участник в конкурса:
Приятел е този, който знае всичко за теб, и въпреки това те обича »