Сини очи – сини маниста -
от уроки ме предпазват
с дъх на метличина неистов,
с шепот на море тюркоазено.
Примамващи като простора,
самотни капки в безкрая.
За мечти внезапни отворени,
със чистотата си ме омайват.
Сини очи– син вир. Потънах.
Прохладна нежност обви ме.
В красотата им се препънах,
а любовта им спаси ме.
© Нина Чилиянска Всички права запазени